Kun Árpád udvarhelyi estjéről

Június utolsó napján, a székelyudvarhelyi irodalmi uborkaszezon kezdete előtt Kun Árpádnak, a Boldog észak című, a szakma és az olvasók egyöntetű véleménye alapján sikerregénynek számító kötet szerzőjének sikerült megtöltenie a G. Cafét egy hangulatos beszélgetés apropóján. Murányi Sándor Olivér meghívására érkezett az egyébként Erdélyben már sokszor megfordult és ahhoz több szálon kötődő szerző. Murányi a moderátor szerepét is magára vállalta, és számos érdekességet ki tudott csalni a meghívottból.

Megtudhattuk többek közt, hogy Kun hány helyen élt és mennyit vándorolt élete során, sokévnyi franciaországi tartózkodást követően telepedett le családjával egy eldugott kis norvég falucskában egy évtizeddel ezelőtt, ahol jelenleg is él és betegápolóként dolgozik, és a norvég emberek viselkedésének, mindennapjainak megfigyelését sem mulasztja el (meg is jegyzi, hogy mennyire naivak, távolságtartók) .
Nem önéletrajzot, hanem regényt írt a szerző, de tény, hogy Kun Árpád saját életéből ihletődött a fekete férfi története, aki otthonától távol, egy norvég faluban él idősgondozóként. Erről az idegenségről, az átélt tapasztalatairól szól a könyv, akár Woody Allennél a sok fehér spermium között úszkáló egyetlen fekete, akivel Kun Árpád önmagát azonosította. Egy adott ponton az est és az elhangzottak
Az est vége fele a közönség is bekapcsolódott a faggatózásba, valamint az új, még idén megjelenő regényéről is szó esett, amelyből zárásként fel is olvasott a szerző. Kellemes nyári este volt, aki emellett döntött, biztosan nem csalódott.