Double Rise - irodalmi kóstoló
Fotó: Solymár András/www.helikon.ro

Double Rise - irodalmi kóstoló

Új fesztivál, új élmények várták július első hétvégéjén a Torockóra látogatókat. A szervezés gyerekbetegségei és az infrastrukturális problémák idővel könnyen kinőhetőek lesznek, összességében bőven pozitívan élték meg a táborozók az eseményt, mely a közeljövőben jó eséllyel  a Kárpát-medence legfontosabb fesztiváljai közé emelkedhet.

Abban viszont mindenképp különleges, hogy komoly hangsúlyt fektettek a különböző művészeti ágak szerelmeseinek kiszolgálására, a minket legjobban érdeklő Költőfészek nevű helyszínen például egymást érték a kiváló irodalmi rendezvények, színművészeti előadások, slamvetélkedők, zene és vizuális effektek egyvelege.
Jelen sorok írójának főleg a szombati rendezvényekhez volt szerencséje, ám az érintettség okán nem dicsérhetem mindenik programpontot, azt viszont úgy a korábbi napok hallomásai alapján, mint az átélt eseményeket belülről és kívülről egyaránt megtapasztalva úgy érzem, hogy tartalmas, színes és a közönség tetszését elnyerő programok voltak terítéken.
A legnagyobb sikereket a slammerek aratták, minden napra előálltak valami különlegességgel, de könyvbemutatókra is sor került, valamint a pénteki prózaírói est, a szombati költődélután és a vasárnapi, fiatal költőket bemutató beszélgetés is komoly érdeklődésre tartott számot, ami különösen annak fényében örömteli, hogy velük egyidőben rengeteg színtéren, egymással párhuzamosan zajlott számtalan színvonalas esemény.