Potozky László szentgyörgyi estjéről

Szeptember 18-án Sepsiszentgyörgyön Potozky Lászlóval beszélgetett Részeg Imola egyetemi oktató az író legújabb kötetéről, az Élesről. 
„Sepsiszentgyörgyre érkezni mindig inspiráló a tipikus kelet-európai blokk-sorok miatt, főleg ha valakinek ugyanilyen lakótelepfétise van, mint nekem”.- mondta az író Részeg Imola első kérdése nyomán.

Ezek után a Bodor Ádám-i és Bartis Attila-i hatásokra terelődött a szó, amelyek elsősorban Potozky László térleírásaiban érződnek.  Az is kiderült, hogy Potozky László korábban nem igazán írt személyesebb tapasztalatairól, hanem inkább gyűjtötte a témákat, és egyszerűen tudta, hogy az örömlány, a háború, a roma beilleszkedés témájáról jó novellát lehet írni. 
„Az Élessel azonban más a helyzet, ez az alkotás sokkal mélyebbről jön.” Ez a regény már személyesebb, a saját tapasztalatait fejezi ki az Y generációról. Részeg Imola is megjegyezte, hogy ebben a könyvben, úgy érzi, hogy az író egy saját hangon szólal meg, melyet nyersség és a szleng használat jellemez.  
Az est folyamán beszéltek még Gáll Attila és Mózes Attila szerepéről az író életében, majd Potozky László felolvasott két részletet az Élesből.