Szép könyvek Erdélyben

Szépirodalom kategóriában Márton Evelin Szalamandrák éjszakái című könyve, míg a gyerekkönyvek között Fekete Vince Ahonnan a nagy-nagy kékség című kötete kapta idén a Romániai Magyar Könyves Céh Szép Könyv-díját. Mindkettő a Bookart Kiadó kiadványa. Művészeti könyvek és albumok kategóriában nem hirdetnek idén győztest.

A Szép Könyv-díjat a Marosvásárhelyi Könyvvásár alkalmával adták át a céh kiadói által kiadott legszebb köteteteknek szépirodalmi könyvek, gyermekkönyvek, valamint művészeti könyvek és albumok kategóriában. Idén a beérkezett pályázó köteteket egy három tagú magyarországi zsűri értékelte.
E "megmérettetéssel" szinte egyidőben Románia legszebb könyveit is kiválasztották. Az ötödik alkalommal megszervezett versenyre összesen 251, az elmúlt évben kiadott könyvet és kiadványt neveztek be Romániából és a Moldovai Köztársaságból. Összesen 11 kiadványt díjaztak. Van egy magyar is köztük: A legjobb könyvillusztrátornak járó elismerést megosztva kapta Kürti Andrea (és Veronica Neacșu),a Gutenberg Kiadónál megjelent Királylány a Lángpalotában, erdélyi szász népmesék című könyv illusztrálásáért. Fotó: transindex.


A román könyvverseny további győzteseiről a transindexen olvashat.