Bódi Attila Kolozsváron és Nagykárolyban

Október végén két erdélyi helyszínen is bemutatja Bódi Attila Lázadni veletek akartam című regényét.

Október 26-án, csütörtökön 18 órától Kolozsváron a Gaudeamus könyvesboltban lehet majd találkozni az elsőkönyves szerzővel, míg következő nap, 27-én, pénteken szintén 18 órától a Nagykárolyi Károlyi-kastélyban mutatja be az író debütkönyvét.

Kolozsváron Papp Attila Zsolt író, publicista beszélget vele, míg Nagykárolyban Kovács Eszter újságíró kérdezi a szerzőt, Rappert-Vencz Gábor színművész pedig részleteket olvas majd fel a regényből.

A regényben három kamasz fiú történetét ismerhetjük meg, akiknek – Ceaușescu korszakával szembemenő –, lázadó cselekedeteik túlmutatnak az egyszerű gyermekcsínyeken, hiszen tetteik hatására nemcsak az ő életük, de a környezetük élete is komolyan megváltozik. Diktatúraellenes tetteik nem maradnak következmények nélkül, amelyekkel húsz év elteltével, egy osztálytalálkozó alkalmával próbálnak szembenézni és igyekeznek valamilyen módon lezárást is találni nekik.

Körmendy Zsuzsanna kritikájában ekképp ír az elsőkönyves szerzőről:
„Nem gyakori, hogy valaki jóval túl a negyvenedik életévén tegye le első kötetét az irodalom asztalára. Még akkor sem, ha úgymond a prózaírók később érnek. Negyvenhat évesen csak akkor érdemes elkezdeni a pályát, ha az illető kiváló regényt írt. Nem túlzás azt állítani, hogy ez esetben ez történt. (…)
A Lázadni veletek akartam rezignált, vigaszt nyújtó írás, a történet hitelességéhez a feltehetően személyes élmények mellett a didaktika nélküli tanúságtétel és az illúziótlanság egyaránt hozzájárulnak. A szerző íráskészsége egyértelmű; nem túladagolt filozofikus telitalálatai, az élethelyzetek ismerete, a szereplők megrajzoltsága azt jelzi, hogy az irodalom nem tud meglenni az egyes ember történetei nélkül, s a történelembe vetettség a posztmodern után is az egyik legizgalmasabb kérdés, sőt, igazi érdeklődésre csakis az ilyen emberi történetek tarthatnak számot.”

A könyvbemutatók végén a szerző dedikálja könyvét, ami a helyszíneken is megvásárolható lesz.