Print this page
Fischer Botond könyvbemutatója Kolozsváron

Fischer Botond könyvbemutatója Kolozsváron

Fischer Botond: Tavasz lesz, Corina című novelláskötetét (Erdélyi Híradó Kiadó – Fiatal Írók Szövetsége) Márton Evelin mutatja be, 2019. március 7-én, este 19.00 órakor a kolozsvári Insomnia Caféban. Házigazda: Karácsonyi Zsolt. Közreműködik: Fluidian

"Nékem kicsi botocskát vágott ídesapám, az aljába szeget vert hegyivel kifele. Ippen olyan, mint az ű nagy botja, csak rám míretezve. Megyünk be a városba dógozni, ídesapám odatámasztotta a botját a kocsma falához, bement egy kevertre. Jobb a munka, mióta megcsinálta a botokat, nem kell mindig kízzel kotorászni a kukában, a bottal fel is lehet szúrni, ami olyasmi, hogy nem árt néki. Kicsinek kicsi, nagynak nagy, ha a kicsi nagyot kír, hátába kell vágni,hogy kámpicsorodjík. Így mondta ídesanyám mindig. (...)
Ídesapám nem mondta, hogy kicsinek kicsi, nagynak nagy,
csak nékem kicsi botocskát vágott a kukázáshoz. Nagyapó visszaadott néki, mert kellek dógozni. A Hohner szájhermonikát otthagytam,nincs időm mán egísz nap fújni. De az ídesanyám itt van a zsebemben, őt meg szoktam fújni, munka közben is. Ídesanyámon olyan játszani, mintha a csecsibül szopnám a kík, ződ és piros dallamokat, és a nyálam az ű könnyévé válik, hogy sírni tudjon. Ídesapám úgy csinál, mintha nem írtené, de a hangját felismeri. Ha mostan kijönne a korcsmábul, és fagylajtot kírnék tűle, kiábálna, de ha megfújnám ídesanyámat, akkor venne. De nem akarom. Tán a hintánál azírt megfújom."

© 2017 Erdély Ma­gyar Iro­dalmáért Alapítvány