Print this page
Transzilvánia road trip

Transzilvánia road trip

A fenti címmel várja a slam kedvelőit a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár március 15-én, pénteken 17 órára, a székelyudvarhelyi Gondűző Étterem és Szálloda pedig március 17-én, vasárnap 20 órára.

BÁRÁNY BENCE (1993, Miskolc) 2013 óta slammel, versenyeken volt országos 5., 4., 3., 2. helyezett. Slam Poetry Győr-alapító, állandó konferáló és szervező. Volt R2D2 farsangon tizenegy évesen, a jelmez azóta is jó rá. 2017-ben gazdaság-informatika szakon végzett, grafikus. Az a fajta, aki telefonba jegyzetel, de ha nagyítani akar, nem zoom-ol, hanem közelebb hajol.

MÉSZÁROS PÉTER 1993-ban született Szegeden, Péter-napon.
„Tízéves koromig szentül meg voltam róla győződve, hogy azért áll a naptárban ez az öt betű, mert engem így hívnak. Ez a fajta öntudat és erő határozta meg az életem, meg a másodikos farsangi tojásegyensúlyozó-verseny győzelmem. Aztán elkezdtem Pesten pszichológiát tanulni és rájöttem, hogy az ember nincs is annyira elrontva, mint hinné. Van egy gyerekem, a Slam Poetry Szeged, próbálom nevelgetni, de csak a hátamra büfizik és irtó gyönyörűen mosolyog” – vallja magáról a költő és országos bajnok slammer.

PION ISTVÁN (1984, Vác) költő, újságíró, az első Slam Poetry szövegeket tartalmazó verseskötet írója (Atlasz bírja, Helikon Kiadó, 2013) – Simon Márton és Závada Péter mellett az első Erdélybe látogató slam team tagja. Mika  SLAM KLUB győztes, további versenyeken 1., 3., 4. helyezést ért el. Tizenhárom éves korától írt verseket, főleg a sérelmeit fogalmazta meg bennük. Mint irodalmi alkotásokat, tizennyolc éves korától kezdte komolyan venni őket. – Azt gondolom, hogy a magas irodalmat szépen el lehet vinni új rétegek felé – vallja.

A rendezvény házigazdája Murányi Sándor Olivér író, támogatói a G. Kulturális Egyesület, a Gondűző Étterem és Szálloda, a Kájoni János Megyei Könyvtár és Hargita Megye Tanácsa.

© 2017 Erdély Ma­gyar Iro­dalmáért Alapítvány