Print this page
Az Értől az Óceánig

Az Értől az Óceánig

Az Értől az Oceánig címmel jelenik meg hosszú évek munkájának eredményeként Péter I. Zoltán háromkötetes műve, az első teljes Ady-életrajz. Szeretettel várunk a kötetek bemutatására július 21-én, vasárnap 18 órától Nagyváradon a frissen felújított Müllerájban, az Ady Endre Emlékmúzeum épületében.

A szerző korábbi, Ady Erdélyben című könyvéhez hasonló módon összefoglalta mindazt, amit hitelesnek talált a rendkívül gazdag Ady-irodalomban, a költő levelezése, a kortársak visszaemlékezései, egyéb dokumentumok, valamint személyes kutatásai alapján, szinte napról-napra követve Ady életét.

Azt, hogy megszületett az első teljes, gazdagon illusztrált Ady-életrajz, a szerző elsősorban a neves irodalomtörténész, Kovalovszky Miklós ösztönzésének köszöni, már csak azért is, hiszen leghitelesebb forrásanyagként is az ő ötkötetes munkáját – Emlékezések Ady Endréről – használta.

A Várad folyóirat kiadásában a debreceni Alföldi Nyomda Zrt. és a nagyváradi Europrint kft. együttműködésében – Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala és a Communitas Alapítvány támogatásával – készült köteteket a helyszínen kedvezményes áron lehet megvásárolni, a szerző dedikál.

© 2017 Erdély Ma­gyar Iro­dalmáért Alapítvány