Bús Ildikó

Bús Ildikó

Beszélgetés Orbán Ferenccel

Magányos nőknek, bukott fiúknak – ezzel a címmel jelent meg egy sajátos hangulatú könyv és lemez a Muszka Sándor költő és az Evilági Együttes közreműködésével. A bemutatót Sepsiszentgyörgyön tartották november 20-án,november 23-án, Csíkszeredában az Ólommadárban is fellépnek este 20 órától. A koncertek apropóján az  Evilági zenekar vezetőjével, Orbán Ferenccel beszélgettünk.

Beszélgetés Dragomán Györggyel

A Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár egyik díszmeghívottja a vásárhelyi származású, Magyarországon élő Dragomán György, akit a legszeretettebb és legolvasottabb íróként tartanak ma számon Magyarországon. A könyvvásár, az erdélyi fellépések kapcsán beszélgettünk vele írásról, olvasókról.

– Sokszínű, sokoldalú író, ember ön, hiszen a könyvek mellett blogot ír, sőt gasztronómiával is foglalkozik. Ki az igazi Dragomán György?

– Természetesen nekem a regényírás a lényeg, én elsősorban a három regényem, A pusztítás könyve, A fehér király és a Máglya írója vagyok. De közben meg férj is vagyok, meg apa is, meg műfordító, meg szenvedélyes szakács, meg fanatikus amatőr pék, de azért mégicsak a három könyvem a lényeg.

Subscribe to this RSS feed