A magyar helyzet

"az egesszet kikellene nyirni" — írja az egyik kommentelő a maszol.ro honlapján a kézdiszentléleki tudósítás alatt. "felajánlok 2 tank benzint (kb. 140L), és a legkedvesebb vihargyújtómat e nemes cél megvalósítására" — válaszol lelkesen a másik (mellette az áll: Universitatea Babeș—Bolyai, de hát ez, tudjuk, nem jelent semmit), és ez még akkor is iszonyú, ha értem az elkeseredést is, meg azt is, hogy nem minden hadonászás válik végzetessé. Nem lepődnék meg, ha mindketten igaz keresztyénnek tartanák magukat. Ők az igazi jobboldal.

Leütötték Kukorelly Endrét a Tokaji Írótáborban. A hozzászólók működtetni kezdték a Székely Sztereotípia Szótár minden elemét, bicskázást és jobboldalt emlegetnek, és ezúttal nem zavarja őket, hogy a sajtó lehozta az elkövető származását. Nem lepődnék meg, ha mindegyik kommentelő liberálisnak tartaná magát. Ők a hamis baloldal.

Régóta mondom: a magyar „liberalizmus” minden, csak nem liberális. Jobb pillanataiban ostoba, provinciális, xenofób. Ilyen kicsinyes cirkuszra azonban még én sem számítottam.


Demény Péter e témához kapcsolódó jegyzetét a www.maszol.ro oldalon olvashatják