Helikon 2015. szeptember/II.

A Helikon második szeptemberi számát Horváth Előd Benjámin vezércikke indítja. Rögtön utána András Sándor íróval, irodalomtörténésszel olvasható nagyinterjú. Továbbá olvashatjuk Fekete Vincétől, Karácsonyi Zsolttól, László Noémitől, Márkus-Barbarossa Jánostól és Papp Attila Zsolttól a Kolozsvári Magyar Napok E-MIL által szervezett rendezvényén helyben írott blasonokat, majd prózát Hajdú-Farkas Zoltántól.

Verset közöl még Zalán Tibor, illetve Michael Krüger Benő Eszter fordításában, kritikát Kész Orsolya és Ugron Nóra a Lege Artis rovatban, esszét Szőcs István. A nemrégiben elhunyt Bálint Lajosról Mózes Attila és Dávid Gyula emlékezik meg.

A Nagy Kilometrik rovatban Horváth Veronika, Csete Soma, Sütő István versei és Borcsa Imola prózája olvasható. Ferenczi Szilárd a Kinematográfban, Csuszner Ferencz a Theátrumban, Molnár Zsófia a Fülszövegben méltat filmet, színházat és könyvet. Vincze Ferenc és Csillag István képregényének címe: Udvari szerelem. A komolyzenei rovat felelőse Jakabffy Tamás. A lapszám oldalait az Origo egyesület Mimesis című, a Kolozsvári Magyar Napokon a New York szállóban megnyílt tárlatának anyaga illusztrálja, a tárlatról Portik Blénessy Ágota írt méltatást a képzőművészeti rovatban.