Helikon 2015. október/I.

A Helikon első októberi száma Tamás Dénes Két haza című vezércikkével indít. Az interjú rovatban Zemlényi Attila költővel, a Műút főszerkesztőjével beszélget Horváth Előd Benjámin. Rögtön utána Fekete Vince versei, Bogdán László és Dimény Lóránt prózája, illetve Mózes Attila anekdotája olvasható.

Az érdeklődők olvashatnak még előadást Pomogáts Bélától, könyvkritikát Molnár Zsófiától, film- és színházkritikát Szántai Jánostól és Fischer Botondtól, verset Dimény H. Árpádtól, Nyilas Atillától és Elena Vlădăreanutól Király Zoltán tolmácsolásában, illetve esszét Szőcs Istvántól.

A fiatal irodalom Nagy Kilometrik rovatában Kulcsár Árpád és Gotha Róbert Milán verset, Varga Sándor-György prózaverset közöl. A Fülszövegben Lakatos Artúr recenzióit olvashatják, a képregényért Csillag István és Vincze Ferenc, a komolyzenei rovatért Jakabffy Tamás felelős. A lapszám oldalait Farkas Ildikó Szökés című, a kolozsvári Korunk Galériában megnyílt tárlatának anyaga illusztrálja, amelyet László Noémi méltat a képzőművészeti rovatban.